Cranio & Zo

Praktijk voor craniosacraal- & traumatherapie, Bachbloesemtherapie, coaching, mindfulness, helend tekenen en massage

Cranio & Zo nieuwsbrief

Ooit vertelde iemand me het verhaal van de Dalai Lama die een vraag kreeg, van een van de bezoekers van een conference, over hoe zij mensen met een negatief zelfbeeld beter zou kunnen helpen. De Dalai Lama begreep de vraag niet. Ik vond het een mooi verhaal, maar had geen idee of het feit of fictie was. Onlangs zocht ik op internet of het een waar gebeurd verhaal was. Nou, dat is het! Lees mijn blog van mei maar.......


2024-02-08

Een nieuwe koers

Een nieuwe koers voor Cranio & Zo

December 2021 schreef ik: ‘En om het nieuwe jaar dan maar gelijk goed in te ‘waaien’, broed ik op een nieuwe omschrijving van klachten waarvoor je in de praktijk terecht kunt voor een behandeling’. Inmiddels zijn er twee jaar verstreken en is er heel wat gebroed. Dit heeft er onder andere toe geleid, dat ik er in september van dit jaar voor gekozen heb om al mijn tijd en energie in de praktijk te steken en daadwerkelijk een nieuwe koers te gaan varen.

Natuurlijk kun je net als anders in 2024 in de praktijk terecht voor een sessie, het enige wat verandert is dat sessies niet meer voor vergoeding in aanmerking komen. Dat komt omdat ik besloten heb om mijn lidmaatschap van de VBAG op te zeggen. Lid zijn van een beroepsverenging als de VBAG betekent ook gelijk voldoen aan heel veel regeltjes. Regels die de overheid stelt om voor vergoeding in aanmerking te komen, zoals het binnenhalen van voldoende accreditatiepunten door het volgen van cursussen en/of workshops, sommige behandelmethodes wel en andere niet als hoofdbehandelmethode te mogen aanmerken, wat er wel en niet op een website thuishoort etc. Dit regeljasje past mij niet langer. Ik wil graag zelf weten waar ik mijn kennis en kwaliteit mee vergroot, dit kan het volgen van een cursus of workshop zijn, maar ook het lezen van boeken, artikelen of het zelf ondergaan van behandelingen. Ik wil samen met jou kunnen bepalen welke therapie we inzetten in een sessie, want het draait immers allemaal om jouw helingsproces.

Als een jas je niet meer past, dan trek je hem uit en zo eindigt dus mijn lidmaatschap van de VBAG op 31 december van dit jaar. Toch vind ik het wel belangrijk dat jij weet, dat je een gekwalificeerd therapeut inschakelt als je een afspraak maakt in mijn praktijk. Daarom zal ik het lidmaatschap van het NIBIG, het Nederlands Instituut ter Bevordering van Integrale Gezondheidszorg, wel aanhouden. Wellicht vraagt je jezelf nu af: ‘Waarom deze vereniging dan wel?’. Ik vroeg de directeur van het NIBIG of sessies in aanmerking komen voor vergoeding als je lid bent. Haar antwoord: ‘Nee, wij gaan ervan uit dat de cliënt voor jou kiest, omdat je goed bent en niet omdat je vergoed wordt.’ Deze ‘jas’ past als gegoten, wel kwaliteit, maar zonder dat het te strak zit. Daarnaast zal ik op de website plaats inpassen waar ik nieuwe opleidingen/cursussen/ lezingen zal melden.

Van mijn goede voornemen om regelmatig een blog te schrijven is zowel in 2022 als in 2023 niets terecht gekomen, oeps….Nu ik al mijn tijd en energie kan spenderen aan de praktijk ga ik dit wél oppakken. Ook zo kan ik jullie op de hoogte houden van nieuwe inzichten, leuke weetjes of gelezen boeken.
Hier alvast één nieuwtje…….in 2024 is het mogelijk om naast cranio/traumatherapie, coaching, Bachbloesemtherapie en massage ook helend tekenen in te zetten. Meer hierover in mijn volgende blog. Tot dan!

Groetjes, Jolande

Jolande - 13:48:53 @ 2023 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.



 

E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn