Cranio & Zo

Praktijk voor craniosacraal- & traumatherapie, Bachbloesemtherapie, coaching, mindfulness, helend tekenen en massage

Cranio & Zo nieuwsbrief

Ooit vertelde iemand me het verhaal van de Dalai Lama die een vraag kreeg, van een van de bezoekers van een conference, over hoe zij mensen met een negatief zelfbeeld beter zou kunnen helpen. De Dalai Lama begreep de vraag niet. Ik vond het een mooi verhaal, maar had geen idee of het feit of fictie was. Onlangs zocht ik op internet of het een waar gebeurd verhaal was. Nou, dat is het! Lees mijn blog van mei maar.......


2024-02-08

Een frisse start

Praktijk Cranio & Zo begint het nieuwe jaar met een frisse start

De feestdagen zijn weer voorbij. Het nieuwe jaar is net begonnen en de goede voornemens zijn nog vers. Een van mijn goede voornemens voor de praktijk was het oppakken van het schrijven van nieuwsbrieven. In december schreef ik over de ‘te strakke jas’ van de beroepsvereniging. Eind december volgde de volgende jas.

Wellicht had je al gezien dat Praktijk Cranio & Zo een prachtige nieuwe website heeft. Om in de metafoor van de jas te blijven, bleek de oude website een verschoten jas met gaten te zijn. Zo’n jas, die je eigenlijk niet weg wilt doen, omdat je hem zo leuk vond toen je hem kocht en best nog lekker zit. Totdat je het boodschappenmuntje uit de voering moet vissen, omdat er een gat in de voering van de zak zit. Je maar uit je jas bent gestapt, omdat de versleten rits niet meer open wilde. Waar je ooit gelukkig was met dé jas, is het nu een last geworden. Tijd voor een nieuwe dus!

Zo gaat dat ook in het leven. Keuzes die je hebt gemaakt, omdat het op dat moment de beste keuze was. Keuzes waar je ooit heel blij van werd, maar waarvan je jezelf nu misschien afvraagt waarom je ze ooit hebt gemaakt. Situaties die ooit bij je pasten, maar waarvan je jezelf nu afvraagt of dat nog wel zo is. Misschien zijn er zelfs wel situaties waarvan je allang weet dat het niet meer past en draag je de ballast van de situatie omdat je ook niet weet hoe het dan zou moeten.

Stel dat het leven een kledingkast was en je alle oude, versleten, te strakke, verschoten kledingstukken zou bewaren, dan zou je kast uitpuilen. Je zou door de bomen het bos niet meer zien. Het meest logische is om regelmatig in de kast te kijken welke kledingstukken je niet meer nodig hebt en ze weg te geven, naar de kringloop te brengen of in de kledingbak van de gemeente te stoppen. Dat ruimt op en geeft ruimte.
Het nieuwe jaar is net begonnen, een mooi moment om eens te kijken of er in jouw leven situaties zijn, die niet meer dienend zijn en ze op te ruimen. Weet je niet precies hoe dan? Dan sta ik ook in 2024 weer graag voor je klaar in mijn praktijk om samen met jou de kast van je leven op te schonen.

Welke jas(sen) doe jij dit nieuwe jaar uit?

Liefs, Jolande

PS: Deze nieuwsbrief stond op 1 januari klaar om te worden gepost, helaas bleek de blogwidget niet te werken zoals bedoeld. Na veel mailen, bellen, wachten, nog eens mailen, nog eens bellen en diep zuchten, is de blogwidget nog steeds niet werkzaam zoals zou moeten. Vandaag post ik de nieuwsbrief dus maar gewoon als tekst op de blogpagina. Moraal van het verhaal is wel, dat een jas uitdoen soms heel veel geduld, vasthoudendheid en doorzettingsvermogen vereist……

Jolande - 14:18:34 | Een opmerking toevoegen


 

E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn